Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΕΡΙΧΥΜΕΝΟ ΜΕ ΥΓΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ:

300 γρ. αλεύρι
300 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκι του τσαγιού μπέικιν πάουντερ
2 πρέζες αλάτι
300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
6 αυγά
400 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
1 αχλάδι κομπόστα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
120 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα - ανάλατα)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, τα φιστίκια, το αχλάδι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε μια φόρμα του κέικ (βουτυρωμένη και αλευρωμένη από το ψυγείο). Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά και στους 170°C για 10 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με την υγρή σοκολάτα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στο μάτι να ζεσταθεί. Όταν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τριμμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την περιχύνουμε πάνω στο κρύο κέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: